Logo Bike Totaal ondernemer Wij houden van fietsen Menu

Strandfietsen

Strandfiets

Wat is een strandfiets? Juist een fiets om mee op het strand te fietsen! Maar wat is daar dan een geschikte fiets voor? Je kan natuurlijk met je gewone ATB het strand op. Maar dit is verre van ideaal. Je ATB heeft namelijk noppenbanden, deze zakken diep weg in het zand en zorgen hierdoor voor veel weerstand! Dit kunnen we oplossen door andere banden te monteren! Zo breed mogelijk en met zo min mogelijk profiel. Hierdoor blijft de fiets veel beter "drijven" op het zand.

Nu kunnen we zeggen dat we dan een optimale fiets hebben, maar dat is natuurlijk niet helemaal waar. Denk bijvoorbeeld aan een verende voorvork en hydraulische schijfremmen, welke slecht bestemd zijn tegen zand en het zoute zeewater!

Er zijn maar weinig merken die een kant en klare strandfiets maken. Vandaar dat wij voor u een custom made strandfiets kunnen bouwen!!

Denk hierbij aan een complete opbouw. Dus nieuw frame, zelf naven en velgen uitzoeken (zodat wij de wielen kunnen spaken), Schakelgroep zelf samenstellen etc. Zo kun je dus zelf bepalen wat de uiteindelijke prijs van uw strandfiets wordt.

Ook is er een mogelijkheid om uw mountainbike om te bouwen naar strandfiets. Denk dan aan, het monteren van een vaste voorvork, mechanische schijfremmen (beter bestendig tegen omstandigheden op het strand). Monteren van andere banden. En het aanpassen van de kabels zodat deze beter tegen het zoute water kunnen!

Kortom EEN ZEE VAN MOGELIJKHEDEN voor een ideale strandfiets

*Bovenstaande fiets is helemaal door ons gebouwd, met als basis een Merida Carbon 29er frame

Op de hoogte blijven van nieuws, aanbiedingen en tips?

Inschrijven voor nieuwsbrief
Sluiten Inloggen